Pečujete neformálně o své blízké? Pardubický kraj nabízí pomoc

12.03.2019 7:34

Přáním každého člověka je setrvat i ve stáří či nemoci co nejdéle v přirozeném prostředí. V případě, kdy dojde ke zhoršení jeho zdravotního stavu a člověk sám již nezvládá péči o svoji osobu, vyhledává pomoc v prvé řadě u své rodiny a blízkých.

Pečujete neformálně o své blízké? Pardubický kraj nabízí pomoc
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

V Pardubickém kraji jsou stovky takzvaně neformálních pečujících, kteří zajišťují péči o své blízké v domácím prostředí. A právě pro ně jsou určeny semináře na Krajském úřadu v Pardubicích.

Pokud se člověk rozhodne pečovat o své blízké v domácím prostředí, bere na sebe nelehký úkol – zvládnout fyzicky i psychicky náročnou péči, sladit tuto péči se zaměstnáním a chodem rodiny,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Chceme proto neformálně pečující osoby podporovat. Je to jednak formou vzdělávání, dále pak zlepšováním osvěty o dostupných a důležitých informacích, ale také dostatečnou sítí sociálních služeb, které budou reagovat na potřeby pečujících.“

„Pro neformální pečující jsou připraveny 25. března dva semináře, a to buď dopoledne od 10 hodin, nebo odpoledne od 13:30 hodin. Účastníci zde dostanou základní rozhled v péči o blízkou osobu, dozvědí se, jak postupovat a kam je možné se obrátit  při zahájení péče, jaké další možnosti pro neformální pečující existují, jaké profesionální služby mohou využít, a také praktické tipy, jak péči co nejlépe zorganizovat a zvládat s ohledem na vlastní potřeby pečujících osob. Semináře realizuje Fond dalšího vzdělávání ve spolupráci s Krajským úřadem Pardubického kraje a uskuteční se na Komenského náměstí 120 v místnosti C 202.

Semináře jsou určeny nejen pro pečující, kteří se nalézají na počátku péče, ale i těm, kteří se již jakýmkoliv způsobem na domácí péči o svého blízkého podílí.  Účast na semináři je zdarma. Přihlásit se můžete telefonicky:  Dagmar Solnářová +420 776 745 430; Jitka Gottliebová +420 770 144 571 (máte-li ke kurzu a jeho organizaci dotazy, neváhejte a kontaktujte výše uvedené osoby),  či e-mailem pecovatele@fdv.cz (do e-mailu, prosím, uveďte své jméno, telefonní kontakt a čas, kdy se chcete semináře zúčastnit).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…