Pelhřimovští zvítězili ve čtvrtém ročníku soutěže Navrhni projekt

25.01.2016 20:39

Soutěž Navrhni projekt, kterou pro studenty středních škol již počtvrté uspořádalo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, zná své vítěze. Mezi 59 přihlášenými pracemi ze středních škol z celé České republiky zvolila porota nejlepším projektem návrh Dětského klubu Lachtánek studentů Gymnázia a obchodní akademie Pelhřimov.

Pelhřimovští zvítězili ve čtvrtém ročníku soutěže Navrhni projekt
Foto: mmr.cz
Popisek: Olga Letáčková, právnička a náměstkyně ministra pro místní rozvoj, dříve ředitelka Úseku řízení kohezní politiky

Autoři vítězného projektu uspěli s návrhem dětského centra, které by nabídlo hlídání a program pro děti, jejichž rodiče pracují ve směnných provozech. Vedle originálního nápadu si přízeň poroty získali i vyplněním skutečné projektové žádosti v reálném elektronickém systému ISKP    .
 
„Tento studentský projekt vznikl v reakci na aktuální poptávku obyvatel, ale také zaměstnavatelů, což jeho autoři doložili rozsáhlým průzkumem,“ vyzdvihla klady vítězného projektu při slavnostním vyhlášení Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro řízení sekce NOK.
 
Na druhém místě se umístil tým studentů Střední školy logistické v Dalovicích s návrhem Dopravního automobilu pro evakuaci a nouzové zásobování a třetím oceněným projektem se stal návrh systému sdílení jízdních kol „HK bike“, který představil smíšený tým studentů střední zdravotnické a průmyslové školy z Hradce Králové.
 
„Výběr nejlepšího projektu nebyl jednoduchý. Návrhy, které postoupily do celostátního kola, byly po všech stránkách detailně zpracované, realizovatelné a také dlouhodobě udržitelné. Studenti prokázali vynikající znalost dané problematiky a své návrhy konzultovali nejen s odborníky, ale také s předpokládanými uživateli navrhovaných projektů,“ vyzdvihla vysokou úroveň přihlášených projektů náměstkyně Letáčková.
 
Cílem soutěže je zábavnou formou seznámit mladé lidi s problematikou evropských fondů. Dvou až pětičlenné týmy studentů a pedagogů humanitních, technických či odborných středních škol si samy volí téma a návrhy, jak by se evropské finance daly využít k podpoře regionu, ve kterém žijí nebo studují. Autorům se v řadě případů daří přiblížit se kvalitou svých návrhů opravdovým projektovým žádostem. Všechny soutěžní projekty musí prokázat splnění hlavních kritérií skutečných projektových žádostí o dotace. Již čtvrtý ročník soutěže probíhal od 1. září 2015 do 21. ledna 2016. Podrobné informace naleznete na www.navrhniprojekt.cz      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…