Pioneer Investments naděloval matkám a dětem z azylového Kolpingova domu

23.12.2013 13:59

Investiční skupina Pioneer Investments v ČR vyhlásila mezi svými zaměstnanci dobrovolnickou vánoční sbírku, která pomohla splnit konkrétní přání maminek a dětí z azylového Kolpingova domu v Bohnicích. Zástupci investiční skupiny pak v úterý 17. prosince předali vánoční nadílku jeho obyvatelům. Pioneer Investments podporuje Kolpingův dům již třetím rokem.

Pioneer Investments naděloval matkám a dětem z azylového Kolpingova domu
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

 „Maminky z Kolpingova domu si přály hlavně praktické věci denní potřeby, které jim pomáhají v péči o děti, ale také pomůcky, které dětem pomáhají v jejich rozvoji, například knihy, omalovánky nebo skládačky,“ uvedla Dana Řezníková, ředitelka marketingu a PR Pioneer Investments ČR/SR a dodala: „Spolupráci s azylovým domem jsme úspěšně zahájili na jaře roku 2011 sbírkou oblečení a potřebných věcí. Během následujících let se naši zaměstnanci podíleli na podpoře azylového domu nejen hmotnými sbírkami, ale také dobrovolnickou činností přímo v místě, včetně úklidu prostor nebo pomoci s přípravou ´testovacích´ bytu. Tato forma konkrétní podpory a dobrovolnické činnosti se u kolegů vždy setkává s pozitivním ohlasem.“

Kapacita azylového Kolpingova domu je 20 osob a jeho posláním je poskytovat podporu a pomoc sociálně znevýhodněným rodinám, zejména pak mladým osamělým matkám s malými dětmi do tří let, které nemají vlastní bydlení ani zázemí rodiny. Jeho obyvatelé často pocházejí z problematického prostředí, kde sehrály velkou roli aspekty jako ústavní výchova, domácí násilí, drogy, týrání, zneužívání nebo život na ulici. Klientky postrádají dovednosti ve finančním hospodaření a jsou zatížené dluhy a exekucemi.

O Pioneer Investments

Pioneer Investments je součástí přední bankovní skupiny UniCredit a v oblasti řízení podílových fondů na světovém trhu působí již více než 85 let. Historie Pioneer Investments sahá až do roku 1928, kdy byl založen třetí nejstarší fond v USA s názvem Pioneer Fund. V současné době působí skupina Pioneer Investments ve 26 zemích a pracuje pro ni více než 2 000 zaměstnanců, včetně 330 investičních profesionálů.

Závazkem Pioneer Investments je především poskytování excelentních služeb. Investiční filozofie skupiny je založena na hledání a vytváření přidané hodnoty díky nezávislému analytickému výzkumu a disciplinovanému investičnímu přístupu zkušených portfolio manažerů. Díky tomu může Pioneer Investments svým klientům nabídnout konkurenceschopné investiční produkty vysoké kvality, které by měly obstát za všech okolností, které budoucnost přinese. K zajištění inovativní a konzistentní produktové strategie v globálním měřítku skupina využívá tří specializovaných center v Dublinu, Londýně a Bostonu.

Pioneer Investments celosvětově spravuje aktiva v hodnotě více než 166,3 miliard EUR (k 30. 9. 2013). V České republice poskytuje služby od roku 1995, a to jak individuálním, tak institucionálním klientům a nadacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …