Plavby Olomouc představují nové přístaviště pro rok 2018

14.05.2018 20:09

Ačkoliv v centru Olomouce naplno probíhají práce na protipovodňových opatřeních a rozšíření koryta řeky Moravy, o plavby vyhlídkovou lodí Olomoučané nepřijdou. Zázemí pro plavby, včetně přístaviště, se podařilo dočasně přemístit k „Posezení U vodníka“, které se nachází níže po proudu řeky Moravy v Olomouci, a to u čističky na Nových Sadech.

Plavby Olomouc představují nové přístaviště pro rok 2018
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Každodenní plavby Marii Terezií budou na novém místě probíhat v rozsahu, na nějž jsou již návštěvníci zvyklí a který naleznou ZDE.

„S Plavbami Olomouc vstupujeme do čtvrtého ročníku. Myslím si proto, že veřejnost, která už na poznávací plavně byla, novou trasu jízd uvítá. Od historie a památek se přesuneme k poznávání přírodních krás, proto jsme novou plavbu pojmenovali jako `Poznávací plavby přírodní Olomoucí`. V nabídce bude i vícehodinová plavba na úseku třikrát delším, než byl ten historický,“ upřesňuje kapitán Šimon Pelikán.

Nové přístaviště s nově pojatou trasou plaveb však není jedinou novinkou. Pod Plavby Olomouc patří i pojízdný beerbike Ološlap, který u jízd historickým centrem města zůstává, ale nově je rozšiřuje o gastroturistické zážitkové jízdy - Tour de beer: soukromé
jízdy na beerbiku, jejichž cílem jsou olomoucké minipivovary a Jízdu exkluziv, určenou náročnějším klientům, milovníkům whiskey. Ty čeká degustace lahodného nápoje, včetně večeře a daších překvapení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…