Pokuty za nelegální kvízomaty nově udělovány i majitelům heren

17.04.2016 15:16

Specializovaný finanční úřad začal udělovat pokuty majitelům či nájemcům heren a podobných provozoven, ve kterých se nacházely nelegální kvízomaty. První dvě rozhodnutí o udělení pokuty (každá v řádu desítek tisíc korun) už byla vydána. Dalších zhruba 30 správních řízení probíhá.

Pokuty za nelegální kvízomaty nově udělovány i majitelům heren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Jde o další krok Finanční správy v boji proti nelegálnímu hazardu, jehož cílem je zamezit šíření a provozování kvízomatů. Kromě pokutování vlastníků kvízomatů je možné ve správním řízení udělit pokutu i subjektům, které se na této činnosti podílejí, v tomto případě majitelům či nájemcům heren a podobných provozoven. Finanční správa předpokládá, že tento postup splní nejen svoji represivní funkci, ale zapůsobí i preventivně a majitele či nájemce heren od spolupráce s majiteli kvízomatů odradí.

Počet nelegálních kvízomatů je podle dosavadních zjištění v celé ČR odhadován na 1700 kusů. Počet provozoven je odhadován na 600. Nejvíce se nepovolený hazard koncentruje v Brně, v Jihočeském a Moravskoslezském kraji. Čtyřem majitelům kvízomatů bylo dosud uloženo 5 pokut v celkové výši téměř 32 milionů korun. Všechny zjištěné případy byly současně předány Policii ČR formou trestního oznámení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…