Policie ČR: Bezpečnostní opatření zůstávají nezměněna

25.07.2016 11:56

Exploze v Bavorsku nastavená preventivní opatření nezměnila.

Policie ČR: Bezpečnostní opatření zůstávají nezměněna
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie ČR je v úzkém kontaktu s německou policií, od které přijímáme informace o explozi, ke které došlo v bavorském Ansbachu. Z dosud poskytnutých informací německými kolegy nevyplývá v této souvislosti jakékoliv riziko hrozící občanům České republiky.

Bezpečnostní situaci v Německu, stejně tak jako v celé Evropě, budeme i nadále pečlivě sledovat a v případě jakýchkoliv změn reagovat úpravou stávajících bezpečnostních opatření. Na konci května po teroristickém útoku v Bruselu jsme nastavili preventivní protiteroristická opatření spočívající ve zvýšené hlídkové činnosti a dohledu především v místech s větší koncentrací osob a na letištích s mezinárodním provozem. Tato opatření zůstávají v současné době nezměněna.

„Při událostech tohoto typu se podtrhuje význam mezinárodní policejní spolupráce a důsledného předávání informací mezi bezpečnostními složkami jednotlivých států. Jsem rád, že spolupráce s Německem v tomto směru funguje,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…