Policie ČR: Chrudimští policisté dostanou nové sídlo

18.07.2018 7:35

Za přítomnosti náměstka policejního prezidenta pro ekonomiku Petra Petříka, krajského policejního ředitele Jana Švejdara či hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, byl v pondělí odpoledne v areálu bývalé Transporty Chrudim poklepán základní kámen výstavby nové budovy Krajského ředitelství policie Pardubického kraje – Územního odboru Chrudim.

Policie ČR: Chrudimští policisté dostanou nové sídlo
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Stavba za 363 milionů korun je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu a měla by být dokončena v roce 2020.

„Naprosto nevyhovující stav Územního odboru Chrudim je řešen řadu let a nyní se podařilo ukončit základní administrativní část projektu, který byl schválen v rámci 36. výzvy Integrovaného regionální operačního programu a způsobilé výdaje projektu v hodnotě 242 milionů korun budou z 85 procent hrazeny z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Bohužel, zachování provozu ve stávajícím areálu bez realizace jeho zásadní rekonstrukce není udržitelné. Hlavní budova původního areálu pochází z období kolem roku 1860, novější budova byla dokončena v roce 1930. Poslední velká rekonstrukce objektu proběhla v 70. letech. Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli pro stavbu zcela nového moderního areálu na zelené louce, což je ekonomicky i provozně nejvýhodnější,“ uvedl náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Petr Petřík.

„Ačkoliv si to možná nyní neuvědomujeme, tak je tato stavba zcela mimořádnou záležitostí, protože žádat o finanční prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu není vůbec snadné. Společně jsme o této investici jednali se zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, protože jsme chtěli mít jistotu, že žádost bude splňovat veškeré náležitosti. Jedná se zřejmě o největší investici v rámci evropských fondů ze všech složek integrovaného operačního programu a já jsem především rád, že finance zůstávají v našem kraji,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že samotná stavba je velmi důležitá pro samotné město. „Po letech se konečně daří oživovat areál bývalé Transporty, který zel dlouho prázdnotou a nyní i díky Policii ČR dostává novou náplň,“ dodal hejtman Netolický.

Budoucí podobu areálu popsal krajský policejní ředitel Jan Švejdar. „Bude se jednat o areál, který se bude skládat ze šesti jednotlivých objektů, jež budou vzájemně propojeny v jeden fungující celek. Je navržen tak, aby splňoval veškeré požadavky Policie ČR včetně dostatečného počtu krytých parkovacích stání pro služební vozidla, záložního zdroje elektrické energie, adekvátních prostor pro fyzickou přípravu a bojový výcvik, technické zázemí pro ošetření vozového parku a objektem kynologie. Samozřejmostí je také bezbariérový přístup a užívání pro tělesně postižené osoby,“ sdělil Jan Švejdar, který zároveň poděkoval náměstkyni pro ekonomiku Renatě Kaňkové a celému jejímu týmu, jehož práce nebyla až do dnešního dne na projektu vidět, neboť se jednalo především o administrativní úkony.

"Dnešní symbolický akt v podobě poklepání na základní kámen je významným krokem nejen pro územní odbor Chrudim, ale vůbec pro celou Policii ČR. Stejně jako techniku, výstroj a výzbroj, je nutné modernizovat i zázemí, ve kterém policisté slouží. Budoucí areál dá policistům napříč službami adekvátní podmínky k tomu, aby mohli poskytovat co nejkvalitnější službu veřejnosti a zároveň i oni měli k plnění svých povinností komfort. Děkuji všem, kteří se na vzniku projektu podíleli, a přeji, aby se jeho realizace obešla bez komplikací a policisté se mohli co nejdříve nastěhovat do nových prostor," doplnil policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …