Policie ČR: Muže, podezřelého z loupežného přepadení v Linci, zadrželi moravskoslezští policisté

30.04.2021 19:38

Středa 17. března 2021 odpoledne. V pobočce finanční instituce v rakouském Linci ohrožuje zbraní neznámý muž zaměstnance a požaduje vydání financí. Z místa činu poté uprchl. Nyní je podezřelý již zadržen, a to díky skvělé práci moravskoslezských policistů.

Policie ČR: Muže, podezřelého z loupežného přepadení v Linci, zadrželi moravskoslezští policisté
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Zločin nezná hranice, a tak jsou o výše popsaném případu a neznámém pachateli informováni rakouskými kolegy také čeští policisté. Ti využili jednu ze standardních forem pátrání – na sociální síti Policie ČR a webu zveřejnili fotografie podezřelého muže, které se tak i díky médiím posunuly až k veřejnosti. Od ní zanedlouho po zveřejnění přijali policisté poznatek, respektive informaci k možné totožnosti osoby. Zde je potřeba poděkovat médiím za zveřejnění a občanům za reakci na výzvu.

Krnovští kriminalisté od té chvíle v podstatě nepřetržitě zjišťovali a shromažďovali jednu indicii za druhou. Kriminalisté ověřili s profesionalitou jim vlastní dostupnými prostředky v co nejkratším čase vskutku množství informací k aktuálnímu pohybu podezřelého, stejně tak k jeho činnosti a pohybu v poslední době. Podezření, že by se mohlo jednat o hledaného muže, se po vyhodnocení komplexu zjištěných informací jevilo stále více důvodné. Krnovští kriminalisté byli po celou dobu samozřejmě v úzkém kontaktu s rakouskými policisty, rovněž s ředitelstvím pro mezinárodní policejní spolupráci Policejního prezidia ČR, s jehož součinností byl vydán evropský zatýkací rozkaz.

Policisté zásahové jednotky našeho krajského ředitelství v polovině dubna zadrželi 40letého Čecha důvodně podezřelého z loupeženého přepadení v rakouském Linci. Muž zadržený na Bruntálsku, kde pobýval, nekladl odpor. Krnovští kriminalisté realizovali související úkony, současně podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí osoby do vydávací vazby. Soud takto rozhodl. A poslední informací je, že čeští policisté již předali podezřelého muže rakouským kolegům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…