Policie ČR: Operace FUGA

06.12.2019 20:29

Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) se v uplynulých dnech účastnila pod hlavičkou EUROPOLU mezinárodně koordinované akce namířené proti organizované skupině osob, která se měla dopouštět krácení DPH prostřednictvím obchodů s luxusními vozidly v několika zemích EU.

Policie ČR: Operace FUGA
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Organizovaná skupina osob, složená převážně z občanů Chorvatska, měla na území České republiky založit několik obchodních společností. Prostřednictvím těchto společností obchodovala s luxusními vozidly. Vozidla měla být nakupována v jednom státě EU a následně dodávána zájemcům ze zemí bývalé Jugoslávie za výhodnou cenu, dosaženou neoprávněným zkrácením daně v řetězci nastrčených společností se sídly v jiných státech EU.

V rámci operace FUGA provedli na území ČR kriminalisté NCOZ několik domovních prohlídek. Akce probíhala rovněž v Německu a v Chorvatsku, kde byly zadrženy osoby řídící tuto organizovanou skupinu a rovněž došlo k zajištění značné sumy peněz v hotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…