Policie ČR: První kontingent se vrátil z Iráku

30.09.2017 11:35

Policisty přivítal náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku.

Policie ČR: První kontingent se vrátil z Iráku
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V březnu 2017 jsme vás informovali o tom, že čeští policisté odjeli do Iráku, aby se zapojili do aktivit v boji proti Islámskému státu. Pětice vybraných policistů prováděla šest měsíců výcvik tamních bezpečnostních složek a v dnešních odpoledních hodinách se vrátila zpět do Čech. Na pražském vojenském letišti ve Kbelích je přivítal za doprovodu Hudby Hradní stráže a Policie České republiky náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku brig. gen. Petr Petřík.

„Je pro mne pocta, že mohu za vedení Policejního prezidia České republiky přivítat a ocenit pětici policistů, kteří skvěle reprezentovali naši policii a tamním kolegům předali své zkušenosti a znalosti.  Doufám, že i druhý kontingent, jehož mise bude trvat do března příštího roku, se v pořádku vrátí do svých domovů,“ uvedl brig. gen. Petr Petřík.

Naši policisté jsou součástí mezinárodního kempu, do něhož spadají i členové italských Carabinieri, členové španělské Gardy, členové kanadské policejní složky a dokonce se i uvažuje o rozšíření finskými příslušníky.

Přílet druhého kontingentu očekáváme dne 31. března 2018  a  celkově účast českých policistů v Iráku je naplánován do konce března roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…