Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou se uskuteční v Národním divadle

04.09.2016 22:24

Poslední rozloučení s historicky nejúspěšnější českou olympioničkou Věrou Čáslavskou se po dohodě s její rodinou uskuteční 12. září 2016 v Národním divadle od 10 hodin. Vzpomínkovou akci bude zajišťovat Český olympijský výbor ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Úřadem vlády ČR.

Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou se uskuteční v Národním divadle
Foto: Wikipedia/CC
Popisek: Věra Čáslavská, sestava na bradlech, Mistrovství Evropy 1967

„Vzpomínková akce bude složena z úryvku z baletního a divadelního představení, které sama Věra Čáslavská navštěvovala. Chceme uctít její památku tím, co ji v životě dělalo radost,“ říká ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová s tím, že na pietu budou pozváni přátelé Věry Čáslavské, její sportovní vrstevníci i současní reprezentanti, stejně tak zahraniční hosté ze sportovního prostředí.

Veřejnost bude moci Věře Čáslavské vzdát hold v blízkosti Národního divadla po ukončení oficiálního programu. Z rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky bude jednání vlády 12. 9. 2016 posunuto na odpolední hodinu, a to z důvodu účasti ministrů a dalších ústavních činitelů na pietě.

Samotný pohřeb proběhne v úzkém rodinném kruhu bez účasti veřejnosti.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jakožto úřad, do jehož resortu patří také sport, od dnešního dne vyvěšuje na počest nejúspěšnější české olympioničky Věry Čáslavské černou smuteční vlajku na budovu MŠMT v Karmelitské ulici č. 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…