Potravinářská komora pořádala seminář o podpoře exportu do třetích zemí

04.12.2016 13:08

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Potravinářskou komorou ČR uspořádalo seminář na téma „Proexportní aktivity Ministerstva zemědělství“, který se konal ve dvou termínech, a to 24. listopadu 2016 v Praze v hotelu Clarion Hotel Prague Old Town a 25. listopadu 2016 v Olomouci v hotelu Ibis.

Potravinářská komora pořádala seminář o podpoře exportu do třetích zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Seminář oficiálně zahájila náměstkyně Jaroslava Beneš Špalková společně se zástupcem Potravinářské komory Jiřím Pondělíčkem. Seminář byl zaměřen na zemědělské a potravinářské podniky, přičemž základním smyslem jeho konání bylo poskytnout komplexní informaci o možnostech využití řady nástrojů na podporu exportu české produkce do zahraničí.

Zástupci Ministerstva zemědělství vystoupili s příspěvky orientovanými na agrární zahraniční obchod, nástroje na podporu vývozu a obchodní dohody EU se třetími zeměmi. Své aktivity prezentovaly instituce exportního financování s podporu státu EGAP a Česká exportní banka. V druhé části semináře vystoupili zemědělští diplomaté působící v Rusku, Číně, Saúdské Arábii a Srbsku, kteří posluchače seznámili s příslušnými trhy, jejich potenciálem a možnými obtížemi při obchodu s těmito zeměmi.

Při následném pracovním obědě měly firmy možnost se osobně seznámit a prodiskutovat možnosti podpory svých exportních záměrů. Seminářů se zúčastnilo přes 50 zástupců různých společností, kteří reprezentovali celé spektrum zemědělské a potravinářské výroby.

Seminář

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …