Pouť ke sv. Vendelínovi na hradě Malenovice

08.10.2014 13:35

Historicky první hradní pouť ke sv. Vendelínovi se bude konat v sobotu 18. října od 10 do 16 hodin na hradě Malenovice u Zlína. Jarmareční veselí k uctění svátku místního patrona pastýřů a poutníků pořádá Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Pouť ke sv. Vendelínovi na hradě Malenovice
Foto: MJM Zlín
Popisek: Hrad Malenovice se sochou sv. Vendelína.

„Pouť začne požehnáním u sochy sv. Vendelína pod hradem. Připravili jsme i řadu dalších překvapení, včetně jednoho sladkého,“ láká návštěvníky na pouť Milena Dvořáková z pořadatelského muzea. V prostoru předhradí zahraje cimbálová muzika Aloise Skoumala, zazní lidové i kramářské písně. „Zájemci se mohou naučit zábavnou formou i některé lidové tance,“ dodala M. Dvořáková.

V programu vystoupí také členové sboru Mužáci, pro děti jsou připraveny tvořivé dílny. Stánky budou plné dobrot, drobností, košíkářských výrobků, šperků nebo domácích sýrů. Výrobky svých klientů bude prodávat sdružení Naděje Zlín. „Odvážní jedinci se mohou zeptat na svou budoucnost ve věštírně Madame Zary,“ uzavřela M. Dvořáková.

Na 14 hodin je plánováno slavnostní vyhlášení výsledků dětské výtvarné soutěže „Hrad jako malovaný“. Soutěžní obrázky hodnotila odborná porota i veřejnost. Na vítěze čeká unikátní muzejní zážitek. Hrad bude otevřen pro veřejnost, prohlídky s průvodcem začínají každou celou hodinu, poslední v 15 hodin. Expozice na hájence „Dřevo, proutí, sláma“ a „Kouzlo dřevořezby“ budou otevřeny po celou dobu pouti.

Na jarmark se vstupné neplatí. Za prohlídku hradu i hájenky zaplatíte běžné vstupné. Děti do 6 let a ZTP mají vstup zdarma. Akce se koná za každého počasí, v případě deště v prostorách hradu (zbrojnice, sklepy). Změna programu vyhrazena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…