Povodí Labe: Informativní jednání k aktuální hydrologické situaci

25.06.2018 7:33

– Povodí Labe, státní podnik uspořádal z podnětu Ministerstva zemědělství ve čtvrtek 14. 6. 2018 jednání za účelem informovat o aktuální hydrologické situaci s ohledem na prohlubující se sucho.

Povodí Labe: Informativní jednání k aktuální hydrologické situaci
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Na jednání byli pozváni zástupci Ministerstva zemědělství, ČHMÚ, krajských úřadů a významných odběratelů vody z řad vodohospodářských společností, elektráren, průmyslových a zemědělských podniků. Dále se jednání zúčastnil generální ředitel, odborní ředitelé, ředitelé závodů a specialisté státního podniku Povodí Labe.

Informace o hydrologické situaci byly rozděleny do tří tematických okruhů. Se situací na vodních tocích a nádržích seznámil účastníky Ing. Jiří Petr, vedoucí vodohospodářského dispečinku. Odběry povrchové i podzemní vody se ve svém vystoupení zabýval Mgr. Petr Ferbar, vedoucí odboru péče o vodní zdroje. Ve třetí části vystoupil RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky ČHMÚ v Hradci Králové, a seznámil účastníky s vývojem hydrometeorologické situace v posledních několika měsících a s aktuálními výsledky měření hladin podzemních vod, která ČHMÚ provádí.

V následné diskuzi byla zdůrazněna nezbytnost všeobecné péče o vodní zdroje včetně podpory výstavby nových nádrží, zmíněno bylo i aktuálně probíhající projednávání nového nařízení vlády ke stanovování minimálních zůstatkových průtoků ve vodních tocích. Účastníci se shodli na prospěšnosti vzájemného informování a nutnosti koordinovat kroky jednotlivých složek v případě, že by bylo nutné regulovat odběry vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

16:46 AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

Zároveň byly shromážděny nabídky vhodných míst a objektů pro umístění Domu přírody Soutoku.