Povodí Labe: Uzavření hráze přehrady Pařížov pro veřejnost

30.07.2020 16:09

Povodí Labe upozorňuje naskutečnost, že hráz přehrady Pařížovna řece Doubravě na Chrudimsku je uzavřena pro veřejnost.

Povodí Labe: Uzavření hráze přehrady Pařížov pro veřejnost
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

V minulých letech byli turisté, přicházející k hrázi přehrady Pařížov, zvyklí, že jim byl umožněn vstup do jinak uzavřeného areálu. Tuto praxi jsme však byli nuceni zrušit a obsluha vodního díla již neumožňuje návštěvníkům přístup nahráz přehrady. Důvodem opatření je skutečnost, že ochranné prvky (zábradlí apod.) na více než stoleté stavbě nevyhovují současným požadavkům bezpečnosti a při pohybu návštěvníků na vodním díle vznikaly potenciálně nebezpečné situace.

Přehrada je oblíbeným turistickým cílem, proto pořádá Povodí Labe každý rok Den otevřených dveří, kdy mohou turisté přehradu navštívit, prohlídka probíhá i s odborným výkladem pana hrázného. S ohledem na situaci, která byla vyvolána nouzovým stavem v souvislosti s koronavirem, musel být Den otevřených dveří, naplánovaný na letošní jaro, zrušen. Další termín této akce zatím není stanoven. Až bude určen, zveřejníme pozvánku pro návštěvníky na internetových stránkách PovodíLabe (ZDE). V současné době nejsou až do odvolání povoleny ani hromadné odborné exkurze na vodní dílo.

Přehrada Pařížov byla postavena v letech1909 –1913 a od roku 1986 je chráněna jako kulturní památka. Jedná se o funkční vodní dílo, které plní nezastupitelnou úlohu v protipovodňové ochraně obcí, stejně jako je důležitou zásobárnou vody pro nadlepšování stavu v řece Doubravě v suchých obdobích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…