Povodí Ohře: Čištění břehů nechranické nádrže

04.05.2018 14:35

I v letošním roce připravuje státní podnik Povodí Ohře jako jeden z partnerů čištění břehů vodní nádrže Nechranice. Akci tradičně připravil Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz ve spolupráci se státním podnikem Povodí Ohře.

Povodí Ohře: Čištění břehů nechranické nádrže
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz opět pořádá v letošním roce v pořadí již jedenáctý ročník tradiční akce s názvem „Čištění Nechranické přehrady 2018“, která se uskuteční dne 5. 5. 2018 ve spolupráci s Povodím Ohře s.p. a dalšími přilehlými obcemi pro dobrovolníky z řad rybářů i široké veřejnosti. Úklid je zaměřen na břehy Nechranické přehrady pod obcemi Poláky, Malé Krhovice, Tušimice, Víska, Lomazický výběžek a severní zavázání hráze (konec hráze směrem k obci Březno u Chomutova) a na přítokové části obce Malé Lomazice. Jako každý rok, hlavním cílem akce bude sběr veškerého odpadu ulpělého na březích nádrže. Čištěním Nechranické přehrady sledujeme především ochranu vodních zdrojů, přírody a snížení vlivu člověka na vodní ekosystém. Veškerý sesbíraný odpad bude po vytřídění ekologicky zlikvidován. Sraz všech účastníku bude v 7. hod na návsi obce Poláky.

Po skončení akce následuje již tradičně opékání špekáčků a společné hodnocení akce se všemi zúčastněnými s výhledem na celou vodní nádrž. Všichni účastníci si kromě potěchy z dobře odvedené práce odnesou i drobné upomínkové předměty.

Loňského jubilejního 10. ročníku akce Čištění Nechranické přehrady 2017 se zúčastnilo úctyhodných 76 dobrovolníků z řad rybářů i široké veřejnosti, kterým náleží osobní uznání za projev skutečného zájmu o ochranu životního prostředí. Pravidelně se zúčastňují také studenti a učitelé z gymnázia Kadaň v rámci ekologické výchovy. Při této velmi nadprůměrné účasti, bylo množství sesbíraného odpadu opět alarmující. Za uplynulé ročníky bylo tedy celkem sesbíráno bezmála 3500 pytlů odpadků a jiného objemného odpadu o součtové hmotnosti 45,36 tun!, což lze hodnotit jako velmi obdivuhodný a příkladný výkon.

Celá akce byla velmi dobře organizačně zajištěna a vše se obešlo bez sebemenších komplikací.

Přijďte nám pomoci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…