Požární mistři obdrželi hejtmanské medaile za celoživotní přínos

03.10.2016 11:19

Závěrečné kolo okresní ligy hasičů v Mladějově na Moravě navštívil v rámci své cesty po Pardubickém kraji premiér Bohuslav Sobotka v doprovodu hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Ten využil tuto příležitost a udělil dvěma hasičům a jednomu sdružení nejvyšší vyznamenání kraje v podobě Medaile hejtmana Pardubického kraje.

Požární mistři obdrželi hejtmanské medaile za celoživotní přínos
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Je nutné ocenit významné reprezentanty našeho kraje, mezi které zcela jistě patří Sbor dobrovolných hasičů Zbožnov. Jedná se o čerstvé mistry republiky v požárním sportu a několikanásobné mistry republiky v mládežnických kategoriích. Reprezentují nás však i na mezinárodní úrovni, a to velmi dobře“ sdělil hejtman Martin Netolický k prvnímu vyznamenání.

Dalším oceněným je Martin Lidmila, který je několikanásobným mistrem republiky a absolutním mistrem ČR za rok 2016 v běhu na 100 metrů s překážkami. Poslední hejtmanskou medaili obdržel za svojí dlouholetou práci pro dobrovolné hasiče pan Emil Dušek, který více jak 12 let působil jako starosta okresního sdružení dobrovolných hasičů v Ústí nad Orlicí. „Od roku 1959 působí v různých pozicích a mezi dobrovolnými hasiči se jedná o velmi uznávaného odborníka, který se podílel na výchově mladých hasičů a tvorbě celostátní hry Plamen, ale také rozvoji mezinárodní spolupráce, za což byl také oceněn francouzským či německým hasičský vyznamenáním,“ sdělil hejtman Netolický. Ten poděkoval také Lukáši Bubeníčkovi, který je mistrem republiky v kategorii mladšího dorostu v běhu na 100 metrů a dvojboji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne