Předseda kanadského Senátu navštíví Prahu

07.09.2016 19:57

Ve dnech 8. – 9. září 2016 přijíždí na dvoudenní oficiální návštěvu Prahy předseda kanadského Senátu George J. Furey s delegací.

Předseda kanadského Senátu navštíví Prahu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Během své návštěvy se s kanadskou delegací sejde mimo jiné s premiérem Bohuslavem Sobotkou, předsedou Senátu Milanem Štěchem, předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Předseda kanadského Senátu také vystoupí na obchodním programu pořádaném Kanadskou obchodní komorou v ČR.

V rámci oficiálních schůzek bude kanadská delegace s českými partnery diskutovat o řadě témat, včetně hospodářské spolupráce, Komplexní hospodářské a obchodní dohody mezi EU a Kanadou (CETA), migrace a rozmanitosti a také o multilaterálních a bezpečnostních otázkách.

Předsedu kanadského Senátu na cestě do Prahy doprovází senátoři Terry M. Mercer a David M. Wells. Návštěva navazuje na úspěšnou návštěvu předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha v Kanadě ve dnech 30. 5. – 6. 6. 2016.

Kanada a Česká republika mají dlouhodobé a úzké vztahy. Kanada poskytla útočiště československým politickým uprchlíkům v letech 1948 a 1968 a nabízela neochvějnou podporu disidentům po celou dobu komunistického režimu. Od roku 1989 byly obnoveny a posíleny osobní a rodinné vazby mezi oběma zeměmi a bilaterální vztahy se dále rozvinuly v obchodní, akademické, vědecké, obranné i investiční oblasti, v rámci spolupráce při posilování demokracie, dobré vlády a právního státu, jakož i při ochraně lidských práv. Díky této blízkosti pozic obou zemí se Česká republika stala pro Kanadu cenným partnerem na bilaterální úrovni i v regionálních a mezinárodních organizacích jako jsou OSN a NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…