Předseda sněmovny Hamáček podporuje rozšíření působnosti NKÚ

05.04.2015 20:28

Prezident NKÚ Miloslav Kala předal předsedovi Poslanecké sněmovny PČR Janu Hamáčkovi výroční zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu za rok 2014. Zároveň předsedu sněmovny informoval nejen o výsledcích kontrolní činnosti NKÚ za rok minulý, ale i o jeho současné práci a prioritách do budoucna.

Předseda sněmovny Hamáček podporuje rozšíření působnosti NKÚ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček, předseda poslanecké sněmovny

Tématem rozhovoru bylo i rozšíření působnosti NKÚ na kontrolu hospodaření samosprávy a firem s majetkovou účastí státu. Do sněmovny má v následujících týdnech doputovat vládní novela zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu, která upravuje podmínky rozšíření působnosti NKÚ. Předseda sněmovny Hamáček vyjádřil tomuto návrhu podporu, což prezident NKÚ Kala ocenil.

Oba představitelé se shodli na další spolupráci NKÚ a poslanecké sněmovny, a to především v zajištění plné informovanosti zákonodárců o všech aspektech plánovaného rozšíření působnosti. K těm patří například plánovaná prezentace NKÚ pro poslance kontrolního výboru sněmovny a další akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

10:04 Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

Při dopravních nehodách zemřelo v loňském roce 39 cyklistů. 72% z usmrcených cyklistů nepovažovalo z…