Premiér Sobotka jednal s předsedou vlády Arménie Abrahamjanem o hospodářské spolupráci

03.06.2015 9:40

Premiér Sobotka jednal s předsedou vlády Arménie Abrahamjanem o hospodářské spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem. Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem jednali premiéři o rozvoji ekonomické a investiční spolupráce a o vzájemných vztazích v oblasti vzdělávání, kultury a cestovního ruchu. 

V oblasti zahraniční politiky bylo důležitým tématem diskuse představitelů obou zemí současné vyjednávání nového rámce vzájemných vztahů mezi Arménií a Evropskou unií a spolupráce v rámci Východního partnerství.

Po společném jednání podepsali zástupci arménské oblasti Tavuš a Královéhradeckého kraje Memorandum o vzájemném porozumění a obchodně-ekonomické, humanitární a kulturní spolupráci.

Kooperace v oblasti investic je pro obě země důležitou součástí vzájemných vztahů. Pro české společnosti představuje možnost uplatnění zejména v oblasti energetiky, modernizace a výstavby vodovodní infrastruktury a dodávek zemědělských strojů.

Během své třídenní návštěvy České republiky zahájili premiér Arménské republiky Hovik Abrahamjan společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem podnikatelské fórum. Společně s ministrem kultury Danielem Hermanem pak arménský předseda vlády zavítal do Lidic, kde uctil dětské oběti války.

Projev premiéra zde.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…