Premiér Sobotka se setká s předsedou vlády Belgického království

03.05.2017 14:39

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setká ve čtvrtek 4. května 2017 ve Strakově akademii s premiérem Belgického království Charlesem Michelem. Budou spolu jednat o bilaterálních vztazích, aktuálních unijních tématech i mezinárodních otázkách.

Premiér Sobotka se setká s předsedou vlády Belgického království
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Premiéři budou diskutovat mimo jiné o hospodářské a vědecké spolupráci, budoucím směřování Evropské unie, otázkách spojených s migrací či o společné bezpečnostní a obranné politice. Zaměří se také na možnou spolupráci Belgického království a ostatních zemí Beneluxu se státy Visegrádské skupiny.

V rámci mezinárodních otázek se budou věnovat problematice boje proti terorismu, situaci na Blízkém Východě a na Ukrajině, nebo aktuálnímu tématu jak nejlépe čelit hybridním hrozbám včetně kybernetické bezpečnosti nebo boje s dezinformacemi.

Naposledy se oba premiéři setkali v roce 2014 na okraj Evropské rady, poslední návštěva belgického premiéra v ČR se uskutečnila v roce 2004, kdy Českou republiku navštívil Guy Verhofstadt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…