Prezident Zeman: Upřímnou soustrast k úmrtí válečné veteránky Anděly Haidy

18.04.2018 9:39

Prezident republiky Miloš Zeman dopisem vyjádřil upřímnou soustrast nad úmrtím nejstarší české válečné veteránky Anděly Haidy, který zaslal její neteři Haně Raabové.

Prezident Zeman: Upřímnou soustrast k úmrtí válečné veteránky Anděly Haidy
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážená paní Raabová,

s opravdovým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Vaší tety, válečné veteránky Anděly Haidy. Dovolte mi, abych Vám vyjádřil svou upřímnou soustrast.

Paní Haida během druhé světové války sloužila jako dobrovolnice u ženského pomocného sboru britského Královského letectva, kde působila jako pomocná pracovnice a řidička. Přestože nebyla nikdy nasazena do bojové akce, její vlastenectví, obrovská odhodlanost a touha osobně přispět k vítězství nad nacismem byly příkladné. Nejen tyto skutečnosti mne vedly k tomu, že jsem se rozhodl paní Anděle Haidě udělit v loňském roce české státní vyznamenání Medaili Za hrdinství.

Vážená paní Raabová, chtěl bych Vás ujistit, že jsem v těchto těžkých chvílích myšlenkami s Vámi, a ještě jednou vyslovuji hlubokou lítost nad vážnou ztrátou, která Vás, Vaše blízké i celou Českou republiku postihla.

S hlubokou úctou

Miloš Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …