Prezident pokračuje v návštěvě kraje. Zamířil do Zetoru

26.01.2016 15:20

Druhým dnem pokračuje v úterý 26. ledna 2016 návštěva prezidenta ČR Miloše Zemana na jižní Moravě. Prezidenta po všechny tři dny návštěvy doprovází hejtman Michal Hašek.

Prezident pokračuje v návštěvě kraje. Zamířil do Zetoru
Foto: David Daniel
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtman Michal Hašek

Úterní program zahájil prezident republiky Miloš Zeman návštěvou společnosti Zetor Tractors, tradičního výrobce zemědělské techniky.

V doprovodu vedení společnosti si Miloš Zeman a Michal Hašek prohlédli nový designový koncept Zetor by Pininfarina, který ztvárňuje budoucí směřování podniku.

Další bodem prezidentova zastavení v Zetoru byla návštěva montážní haly a seznámení s procesy modernizace ve výrobě. Na závěr prezidentovy návštěvy proběhla diskuze se zaměstnanci. „Když v roce 2009 zasedali na jižní Moravě ministři zemědělství Evropské unie, každý z nich si odvezl svůj malý funkční model Zetor 25 A. Stejně tak Jihomoravský kraj zrenovuje tento typ traktoru a poskytne ho jako dar do Číny na Farmu československo-čínského přátelství. I v Číně vědí, že zde v Brně jsou šikovní lidé, kteří v padesátých letech pomohli a dodali zemědělskou techniku, která tehdy odvrátila hladomor. Zetor tam má svůj pomník a muzeum. Lidé v Číně mě žádali, jestli existuje nějaký kontakt na jejich rodiny, příbuzné. Ve spolupráci s vedením vaší firmy budu hledat kontakty na rodiny těch, kteří před více než šedesáti lety šířili dobré jméno naší republiky a Zetoru i v Asii,“ konstatoval při návštěvě Zetoru hejtman Michal Hašek, který nabídl výrobci traktorů pomoc kraje při hledání odbytišť na evropských i mimoevropských trzích.

Prezident Miloš Zeman mimo jiné poblahopřál Zetoru k nedávnému prodeji 50 traktorů do Íránu.  Zdůraznil, že v současné době je nejdůležitější rozvíjet partnerství a komunikaci mezi lidmi, ať už jde o výměnu studentů nebo podnikatelů. „Jsem zásadním odpůrcem jakékoliv blokády, protože ničemu nepomáhá,“ řekl při besedě se zaměstnanci Zetoru Miloš Zeman.

1 324 306. Přesně tolik traktorů se vyrobilo za dosavadní historii v společnosti Zetor. Traktor s tímto pořadovým číslem podepsal prezident Zeman při své návštěvě podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…