Přijďte si pohrát a zasoutěžit s „retrostavebnicemi“ do Nové budovy Národního muzea

26.07.2016 16:58

Národní muzeum připravilo pro rodiny s dětmi na sobotu 30. července 2016 doprovodný program k právě probíhající výstavě Retro v Nové budově Národního muzea. Tentokrát je pro návštěvníky přichystán den plný stavění a skládání z dílků stavebnic, řešení hlavolamů a soutěžení o ceny.

Přijďte si pohrát a zasoutěžit s „retrostavebnicemi“ do Nové budovy Národního muzea
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Retroden se stavebnicí je otevřený všem, kteří si chtějí připomenout hry svého dětství a seznámit s nimi i svoje děti či vnoučata.

Každý si někdy hrál se stavebnicí, ať s jednoduchými dřevěnými kostkami nebo složitými mechanickými stavebnicemi. Stavebnice vždy skvěle zabaví a na výstavě Retro v Nové budově Národního muzea lze zjistit, že to platilo již od počátku minulého století. Z této doby dokonce pocházejí některé stavebnice, se kterými si dodnes hrají děti a někdy i dospělí. Retroden se stavebnicí vybídne návštěvníky k zapojení fantazie při tvorbě z dílků stavebnic MERKUR, SEVA, ALFA, ROTO či k řešení hlavolamů firmy TOFA. Připraveny jsou malé soutěže pro jednotlivce i celodenní soutěž pro rodiny o originální stavbu. Soutěžit se bude o ceny od firem Igráček, Vista či Kovap.

Program:

(11.00–17.00 hod.)

Celodenní soutěž o nejkreativnější výtvor

Čtyři druhy „retrostavebnic“ nabízí nekonečně mnoho možností k tvorbě, které jsou omezené snad jen fantazií stavitele. Zúčastněte se celodenní soutěže pro celou rodinu o ceny v kategorii o nejzajímavější výtvor ze stavebnic MERKUR, SEVA, ALFA nebo ROTO.

Lámejte si hlavy s hlavolamy

Kdo odhalí nejrychleji tajemství hlavolamu a dostane se na stupně vítězů? Pojďte si vyzkoušet své dovednosti s hlavolamy od firmy TOFA.

Postav, vyrob, slož…

Postavte nejvyšší věž z dřevěných kostek nebo stavebnice SEVA, objevujte fyzikální zákony pomocí stavebnice Merkur, složte nejzajímavější zvíře ze stavebnice ALFA nebo dopravní prostředek ze stavebnice ROTO. Nenechte si ujít zábavu pro malé i velké.

Akce se koná v sobotu 30. července 2016 od 11.00 do 17.00 hod. v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, 110 00 Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea. Více informací najdete na www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…