Prima podpoří soutěž Studentská Thálie 2014

03.10.2014 21:35

Je prima být mladým hercem, proto je televize Prima hlavním mediálním partnerem třetího ročníku Studentské Thálie 2015. Divadelní soubory a mladí autoři z uměleckých i neuměleckých středních škol České republiky se mohou hlásit do 11. ledna 2015.

Prima podpoří soutěž Studentská Thálie 2014
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Prestižní celostátní soutěž a přehlídka středoškolské autorské tvorby Studentská Thálie nabízí příležitost mladým talentům. Účastnit se jí mohou všechny umělecké a neumělecké střední školy, i talentovaní jednotlivci.

Přihlásit se lez ve dvou sekcích. V sekci Autorský tvar se přihlašují autorské divadelní tvary do 15 minut, v sekci Autorský počin – básně, texty písní, povídky a hry (1 autor může poslat až 3 díla v poezii a písňovém textu a 1 dílo u povídek a scénářů her, stejný autor se může účastnit obou sekcí). Tématem obou sekcí je „Salva: slova a jiné třeskuté věci“.

Nominace Autorských tvarů bude dvoukolová a proběhne během února a března 2015 v malostranském Divadle Na Prádle. Studentská Thálie 2015 vyvrcholí finálovou přehlídkou vybraných počinů před odbornou porotou a předáním Cen Studentské Thálie na Nové scéně Národního divadla v Praze. Ohlédnutím za akcí budou Ozvěny Studentské Thálie, spojené s fotografickou výstavou a autorským čtením oceněných tvůrců.

Studentská Thálie 2015 je také realizována ve spolupráci s Hereckou asociací, Novou scénou Národního divadla, Klubem pražských spisovatelů, Divadlem Na Prádle a Knihovnou Václava Havla. Záštitu nad ní převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy PhDr. Marcel Chládek, MBA.

Přihlášky jsou přijímány na adrese info@studentskathalie.cz. Přihlašovací formuláře a další informace na www.studentskathalie.cz a na www.facebook.com/StudentskaThalie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…