Prohlášení Ministerstva zahraničních věcí k všeobecným volbám v Myanmaru/Barmě

12.11.2015 16:34

ČR pozorně sledovala průběh parlamentních voleb v Myanmaru/Barmě dne 8. listopadu 2015, stejně jako jim předcházející kampaně. Je potěšující, že i přes různé nedostatky volby proběhly pokojně, spořádaně a relativně svobodně.

Prohlášení Ministerstva zahraničních věcí k všeobecným volbám v Myanmaru/Barmě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Velkou zásluhu na tom mají především barmští voliči a jejich velká volební účast, kterou jasně demonstrovali svou touhu využít možnost po čtvrt století vyjádřit svobodně svou vůli.

Proběhlé parlamentní volby jsou bezpochyby historickým mezníkem a ČR věří, že ambice, aby se staly i jedním z pilířů demokratických reforem, bude potvrzena i vývojem po volbách. MZV ČR v daném směru apeluje na všechny zainteresované, aby sčítání výsledků, jejich vyhlášení a všechny další povolební kroky proběhly v souladu se základními principy parlamentní demokracie a národní jednoty a usmíření. ČR přitom zůstává připravena nadále konkrétním způsobem podporovat demokratizační a reformní proces a napomoci tak naplnění demokratických nadějí barmského lidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…