Projekt Českého rozhlasu Karel je King! je ve finále mezinárodní soutěže Zlatá růže

15.07.2016 12:52

Projekt Českého rozhlasu Karel je King! uspěl v mezinárodní soutěži Zlatá růže, když se dostal mezi tři finalisty v kategorii komedie. Český rozhlas vybrala porota do užšího výběru vůbec poprvé. Projekt Karel je King! připomíná netradiční formou letošní sedmisté výročí narození Karla IV. Společně s ním se do finálové trojice probojovaly dva pořady z dílny britské BBC.

Projekt Českého rozhlasu Karel je King! je ve finále mezinárodní soutěže Zlatá růže
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Z úspěchu Českého rozhlasu mám velkou radost. Cílem projektu bylo připomenout zábavnou, ale také informativní formou výročí narození Karla IV. Nominace dokazuje, že jsme se vydali správnou cestou, že se projekt vydařil a že je Český rozhlas schopen obstát i v silné mezinárodní konkurenci,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

V soutěži Zlatá růže, kterou organizuje Evropská vysílací unie (EBU) soupeří každoročně zhruba sto třicet mediálních domů z více než tří desítek zemí celého světa. Absolutní vítěz kategorie komedie bude slavnostně vyhlášen 13. září v Berlíně.

„Je skvělé, že konkurenty, se kterými budeme v září v Berlíně soupeřit, jsou dva populární pořady britské stanice BBC. Český rozhlas se tak ocitl v dobré společnosti a ukázal, že má po kreativní stránce posluchačům co nabídnout,“ uvedla kreativní producentka projektu Karel je King! Markéta Kaňková.

Projekt vznikal zhruba rok. Jeho součástí je i multimediální interaktivní web, který prezentuje unikátní audioformáty, videa, hodnověrné historické texty či zábavný mystifikační obsah.

Do Karel je King! se zapojila řada výrazných osobností českého kulturního a mediálního života, například moderátoři známých televizních pořadů Václav Moravec a Michaela Jílková, režisér a herec Miroslav Krobot nebo herci Vojtěch Dyk, Jaroslav Plesl a David Prachař, který se ujal role Karla IV. Vybrané pořady zrežíroval letošní několikanásobný držitel Českého lva Jan Prušinovský.

Na projektu s Českým rozhlasem spolupracovali také studenti Karlovy univerzity, mladí historici, přední čeští spisovatelé, výtvarníci a tvůrci světelného graffiti. Jednou z hlavních akcí celého projektu byla i narozeninová party na Letné, která připomněla přesně na den – tedy čtrnáctého května – sedmisté výročí narození velkého panovníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…