Prožijte Den s Armádou ČR na Letenské pláni v Praze

16.09.2017 16:02

Sobota 23. září bude patřit milovníkům vojenské techniky. Přijďte si od 9 do 15 hodin užít Den s Armádou ČR a Ministerstvem obrany ČR do parku na Letenské pláni v Praze.

Prožijte Den s Armádou ČR na Letenské pláni v Praze
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

V letošním roce si připomínáme významný okamžik, sto let od prvního zformování českých (československých) vojáků ve svých národních jednotkách v novodobé historii. Sto let jsou čeští vojáci vystrojováni a vyzbrojováni. V sobotu 23. září představíme v Praze, na Letenské pláni, veřejnosti průřez technikou, která v uplynulých sto letech naše vojáky provázela, provází a bude provázet v nadcházejících letech.

Na jednom místě vedle sebe návštěvníci uvidí sto let převratného technického vývoje. Unikátní historické exponáty i nejmodernější techniku, kterou právě zavádíme do výzbroje. Letenská pláň nám umožní do centra hlavního města přivézt nejen těžkou vojenskou techniku, včetně tanků, ale poprvé i techniku leteckou.

Praktické ukázky

Nedílnou součástí akce budou také praktické ukázky – od psovodů, přes pyrotechniky, jízdní ukázky těžké techniky a nebude chybět ani prezentace vzdušných sil.

Na Letenské pláni bude otevřený stánek POKOSu, Aktivní zálohy i výstava nazvaná Ten druhý život. Za svými fanoušky přijdou sportovci ASC Dukla. Pokud budete mít štěstí, můžete získat i jejich podpis. Kromě toho si zájemci budou moci vyzkoušet také několik disciplín tělesné zdatnosti, které plní uchazeči o přijetí do armády.

Akce Den s Armádou 2017 se uskuteční pod záštitou náčelníka Generálního štábu AČR armádního generála Josefa Bečváře, ministra obrany Martina Stropnického a Jana Čižinského, starosty Prahy 7.

Vstup je zdarma.

PROGRAM AKCE „Den armády Praha 2017“

09.00 h – zahájení
10.00 h – programový blok
11.00 h – vystoupení MO a NGŠ AČR
13.00 h – přelety letecké techniky
13.05 h – programový blok
14.00 h – seskok výsadkářů a přistání vrtulníku
15.00 h – ukončení

Programový blok:

  • Ukázka bojového umění Boje z blízka
  • Ukázka vojenské kynologie
  • Ukázka vojenské výstroje
  • Exhibice ČS
  • Exhibice HS (motocykly)
  • Ukázka bike trialu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…