Průzkum: Čeští teenageři nespustí oči z TV, zajímá je exkluzivita

22.06.2014 14:30

Jaká je česká mládež? A jak tráví volný čas? Je závislá na televizi, hudbě, internetu a přitahují ji exkluzivní a nedostupné věci. Vyplývá to z aktuálního průzkumu společnosti Axocom mezi mladými ve věku 16 až 24 let. Podle něj 90 % mladých sleduje televizi denně. Zajímají se zejména o hudbu, seriály a dění v showbyznyse.

Průzkum: Čeští teenageři nespustí oči z TV, zajímá je exkluzivita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

„Mezi zájmy mladých lidí dominuje sledování televize a hudebních pořadů. Bylo až překvapující, kolik lidí ve věku od 16 do 24 let sleduje například seriál Ordinace v růžové zahradě či reality show na MTV. Devadesát procent dotázaných ví, co se v těchto seriálech průběžně děje a ví, co za program nabízí lifestylová stanice typu MTV,“ komentovala výsledky průzkumu ředitelka mediální společnosti Axocom Erika Luzsicza.

Co je konkrétně v čele zájmu mladých lidí do 24 let? Kromě hudby a seriálů jsou to exkluzivní a nedostupné věci. Patří mezi ně například zákulisní denní ze showbyznysu, dívky pak lákají módní přehlídky a s nimi spojené drahé a luxusní značky. Zároveň se všichni shodují, že se chtějí účastnit velkých a masových koncertů a akcí, zejména těch, které jsou v Česku nedostupné. Příkladem budiž festival Tomorrowland pořádaný v Belgii, kde vstupenky bývají vyprodány i za jednu vteřinu.

O této akci ví téměř všichni čeští teenageři a právě výlučnost dostat se na místo dění je láká. I to je jeden z důvodů, proč mladí tolik sledují televizi a internet. Na hudebních kanálech typu MTV hledají pořady a zprávy z dění, kterého se sami nemohou účastnit.

Kolik hodin denně stráví u televize? „Více než polovina dotázaných sleduje televizi či dění na internetu v průměru dvě až čtyři hodiny denně. Nejčastěji mají puštěnou televizi jako kulisu, tedy jak při práci, tak mnohdy i při brouzdání na internetu či dokonce učení,“ doplnila Luzsicza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…