První Čech z londýnského závodu osmiveslic vstupuje do armády

26.04.2016 9:07

Bývalý špičkový veslař ASC Dukla, Milan Bruncvík, který se jako první Čech zúčastnil tradičního klání univerzit Cambridge a Oxford v závodech osmiveslic na londýnské Temži, se rozhodl vstoupit do Armády ČR. O svém záměru včera mluvil s ministrem obrany Martinem Stropnickým.

První Čech z londýnského závodu osmiveslic vstupuje do armády
Foto: Martin Koller
Popisek: Aktivní zálohy

Kromě toho, že se Milan Bruncvík věnoval na vrcholové úrovni sportu, stihl ještě vystudovat stavební fakultu ČVUT a udělat si doktorát na univerzitě v Cambridgi.

Po návratu pracoval ve společnosti KPMG, kde se dostal k projektu Duální kariéry Českého olympijského výboru. Program, který nakonec pomohl k další kariéře i jemu, slouží jako opěrný bod pro závodníky, kteří se blíží ke konci sportovní kariéry, nebo ji v nedávné době ukončili a přemýšlejí, jak se v životě dále uplatní.

Milanu Bruncvíkovi jako jedna z možností po absolvování testů vyšlo, že by jeho další kroky mohly směřovat do armády. „Zdálo se mi to jako ideální kombinace využití mých jazykových znalostí – angličtiny a němčiny – a toho, co jsem vystudoval, tedy stavební inženýr. K vojákům jsem měl nakročeno vlastně i tématem své diplomové práce – zatížení železobetonové konstrukce výbuchem,“ říká a dodává, že k rozhodnutí stát se vojákem z povolání, přispělo i to, že není „kancelářský“ typ a potřebuje k životu pohyb.

„Teď procházím přijímacím řízením, čeká mě zdravotní prohlídka, test fyzické zdatnosti a pak tříměsíční kurz základní přípravy ve Vyškově,“ upřesňuje. Pokud vše dopadne podle plánu, měl by zamířit do Žatce k 4. brigádě rychlého nasazení.

Na práci v armádě se těší. „Doufám, že někdy v budoucnu budu moci uplatnit své vzdělání a třeba být vysílán do zahraničí získávat zkušenosti v armádách NATO a ty pak předávat našim vojákům.“

Milan Bruncvík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.