První den nového školního roku bude budějovická MHD zdarma

27.08.2015 13:00

Stejně jako v minulých letech připravil i letos českobudějovický Dopravní podnik jízdné zdarma na první školní den.

První den nového školního roku bude budějovická MHD zdarma
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Cílem jednodenní akce je usnadnit zejména školákům, studentům a jejich rodičům administrativní a organizační záležitosti spojené s cestami v první den školního roku a ulehčit tak dopravní situaci ve městě, která bývá právě v tomto čase kritická.

"Dlouhodobé zkušenosti ukazují, že první školní den nemají zdaleka všichni žáci a studenti vyřízené veškeré potřebné věci a doklady. Dopravní podnik společně proto usnadní cestování po městě tím, že v úterý 1. září 2015 bude po celý den jízdné v celé síti MHD pro všechny cestující zdarma" vysvětluje ředitel a místopředseda představenstva DPMČB Slavoj Dolejš.

Nejen studenti a žáci, kteří si obvykle časové předplatní jízdenky vyřizují začátkem září, mohou využít pohodlné možnosti nákupu časových kupónů přes mobilní aplikaci Sejf nebo v e-shopu dopravního podniku na www.dpmcb.cz/eshop.

Se začátkem školního roku se obvykle také začíná opět zvyšovat hustota provozu veškeré dopravy ve městě. V městské hromadné dopravě končí platnost prázdninových jízdních řádů a v pracovních dnech tak bude cestujícím k dispozici opět vyšší počet spojů.

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 58 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou 5,7 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 398 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…