ROP Severozápad pokračuje v proplácení úspěšně realizovaných projektů

26.04.2016 17:30

Aktuální výše proplacené dotace příjemcům v regionu Severozápad je 18,6 miliard korun. I tuto informaci vzali na vědomí členové Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad (dále jen VRR) na svém 107. zasedání dne 26. dubna 2016.

ROP Severozápad pokračuje v proplácení úspěšně realizovaných projektů
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„K dnešnímu dni dokončili naši příjemci celkem 533 projektů v celkové výši schválené dotace 20 miliard korun. V režimu takzvaných nedokončených projektů evidujeme celkem 3. Z toho vyplývá, že díky ROP Severozápad bude v Ústeckém a Karlovarském kraji dokončeno 536 projektů,“ uvedla Jana Havlicová, ředitelka Úřadu Regionální rady.

Na poslední dotace čeká 25 projektů, které byly převážně dokončeny v závěru loňského roku a nyní probíhají jejich kontroly. K proplacení se schyluje například u města Toužim na Karlovarsku, které rekonstruovalo chodníky a vozovky. Na vyřízení Žádosti o platbu čeká také Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Ten využil dotaci na dobudování obratiště a točny trolejbusů v centru města. V případě, že úřad neshledá pochybení při realizaci projektů, dojde k vyplacení dotací do poloviny letošního roku.

„Potěšující zprávou je pro mě aktuální hodnocení ROP Severozápad Ministerstvem pro místní rozvoj, které komentuje jeho vývoj v čase jako pozitivní,“ doplnil při jednání VRR předseda Regionální rady Milan Pipal.

VRR také schválil změny rozpočtu Regionální rady, organizační změny úřadu, které souvisejí s procesem ukončování Regionálního operačního programu nebo žádost Dopravního podniku města Úst nad Labem a. s. o výjimku z povinnosti pojistit majetek pořízený z dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…