Reakce Národního parku Šumava na schválení rezoluce Světového kongresu Mezinárodní unie ochrany přírody

07.09.2016 16:53

Česká tisková kancelář (ČTK) 5. září ve své zprávě „Světový kongres vyzval ČR k nápravě péče o NP Šumava“ zveřejnila reakci ředitele Správy NP Šumava Pavla Hubeného, která zásadně zkresluje jeho původní vyjádření.

Reakce Národního parku Šumava na schválení rezoluce Světového kongresu Mezinárodní unie ochrany přírody
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

ČTK uvedla citaci: "Cílíme tak k tomu, abychom v roce 2030 měli více než 50 procent rozlohy parku, kde budou bez omezení probíhat pouze přírodní procesy," uvedl Hubený.

Původní vyjádření ředitele Pavla Hubeného ale znělo: „…cílíme k tomu, aby bylo po roce 2030 možné mít v NP Šumava přírodní procesy na více jak 50% jeho rozlohy.“

To znamená, že v současné době není možné jasně říci, jak bude vypadat bezzásahovost na území Národního parku Šumava po roce 2030. Aktuálně se totiž projednávají dva zásadní dokumenty, které vývoj na Šumavě ovlivní – plán péče a novela zákona o ochraně přírody číslo 114. Na novelu bude navazovat projednávání nové zonace, která by měla po dobu patnácti let zachovávat současnou rozlohu bezzásahového území. Až teprve po této době se vyhodnotí probíhající přírodní procesy v nejcennějších územích a bude se rozhodovat, zdali rozšiřovat bezzásahové území a na jaké ploše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…