Reakce Zeleného kruhu na nepravdivý výrok Andreje Babiše

08.01.2014 19:30

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na pondělním brífinku po podpisu koaliční smlouvy odmítl obavy ekologů z nominace Richarda Brabce na post ministra ŽP mimo jiné se slovy: _„…můžu jenom ubezpečit, že určitě těch 300 milionů korun, které vlastně se dostávají mezi tyto organizace ročně, nejsou ohroženy…" .

Reakce Zeleného kruhu na nepravdivý výrok Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Protože se jedná o hrubou dezinformaci, Júlia Sokolovičová, ředitelka asociace ekologických organizací Zelený kruh, k jeho vyjádření uvádí:
 „Ministerstvo životního prostředí vypisuje ze všech rezortů vůbec nejmenší granty pro neziskové organizace. Před příchodem ministra Drobila soutěžily projekty ekologických organizací o 23 milionů Kč - pro srovnání ve stejném roce ministerstvo kultury rozdělilo kulturním neziskovkám 180 milionů, školství dokonce 3 miliardy korun. Vloni pak granty pro všechny ekologické neziskovky činily pouhých pět milionů korun (oproti roku 2011 pokles o 80%).
 Docela by nás zajímalo, odkud pan Babiš vzal svůj údaj o 300 milionech ročně - my čerpáme z oficiálních údajů MŽP a Úřadu vlády - a zda má třeba v úmyslu jej učinit realitou? Ale vážně: pan Babiš, zřejmě nechápe, že výhrady veřejnosti k nominaci pana Brabce jsou věcné, nikoliv motivované penězi. Navíc má mylné informace o resortu životního prostředí. Ani jedno není dobrý začátek pro práci ve vládě."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …