Ředitel Bacík představil práci SUZ MV na Podvýboru pro migraci a azylovou politiku PS PČR

16.03.2019 20:09

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík se dne 14. března zúčastnil na pozvání předsedkyně Podvýboru pro migraci a azylovou politiku Heleny Langšádlové pravidelné schůze podvýboru.

Ředitel Bacík představil práci SUZ MV na Podvýboru pro migraci a azylovou politiku PS PČR
Foto: SUZ MV
Popisek: Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík

Hlavním bodem jednání bylo vystoupení ředitele Bacíka, kdy poslancům představil poslání a činnost Správy uprchlických zařízení MV. Jeho vystoupení se setkalo s velkým zájmem členů podvýboru, kteří rozpoutali velmi živou diskusi, do které se s odbornými poznámkami rovněž připojili i pozvaní zástupci Odboru azylové a migrační politiky MV, vedoucí odd. zahraničních vztahů OAMP Tomáš Urubek a vedoucí odd. přesídlování a integrace azylantů Petr Novák.

Poslanci se zejména zajímali o průběh azylového řízení, o návratovou politiku a související legislativu. Ředitel Bacík na dotazy poslanců představil podrobněji všechny typy zařízení a služby poskytované žadatelům o mezinárodní ochranu i cizincům umístěných v zařízeních pro zajištění cizinců.

Zdůraznil vedoucí roli SUZ MV v rámci státního integračního programu a vyzvedl úlohu Koordinačního centra pro cizince v průmyslové zóně Kvasiny, jehož činnost přispěla ke zklidnění situace v této oblasti v souvislosti se zvýšeným zaměstnávání cizinců.

Na závěr diskuse požádali poslanci prostřednictvím předsedkyně podvýboru Heleny Langšádlové o možnost navštívit některá zařízení SUZ MV. Ředitel Bacík poděkoval za zájem poslanců a přislíbil zorganizování návštěvy v termínu dle vzájemné dohody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…