Ředitelství silnic a dálnic opraví v průběhu letních prázdnin část silnice I/43 mezi Brnem a Kuřimí

05.07.2015 18:01

Ředitelství silnic a dálnic provede během letních prázdnin opravu silnice I/43 v km 5,3 až 7,6. Oprava potrvá necelé dva měsíce. Realizace bude prováděna v prázdninových měsících, kdy se zvláště v ranní a odpolední špičce očekává snížení intenzity dopravy z důvodu čerpání dovolených a průběhu prázdnin ve školách. Při opětovném zvýšení dopravních intenzit na začátku září, budou již práce dokončeny a úsek zprovozněn v plném rozsahu.

Ředitelství silnic a dálnic opraví v průběhu letních prázdnin část silnice I/43 mezi Brnem a Kuřimí
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Oprava silnice I/43 bude probíhat v úseku od km 5,269 (u ČSPH East Oil) po km 7,620 (konec čtyřpruhu Česká). Oprava bude realizována odfrézováním tl. 100 mm a pokládkou nového krytu vozovky. V místě poruch bude provedena sanace. Součástí opravy bude obnova vodorovného dopravního značení a úprava nezpevněných krajnic. Oprava bude provedena za částečné uzavírky (vedení dopravy vždy po jedné polovině směrově děleného čtyřpruhu). V celé délce úseku jsou dostatečné šířkové poměry a bude tedy zachován provoz v obou směrech.

Dopravní opatření:

Realizace stavby se plánuje ve dvou etapách. Práce budou prováděny v jednom pásu a do druhého pásu bude převedena doprava vždy v uspořádání 2 + 1, a to při zachování dvou jízdních pruhů ve směru od Brna v obou etapách.

Zdůvodnění:

Směr SVITAVY – BRNO: z navazujícího dvoupruhu je dopravní tok automobilů řazen ve směru do Brna vždy v jednom proudu, tudíž nebude docházet k narušení plynulosti dopravy v tomto směru.

Směr BRNO – SVITAVY: doprava bude v obou etapách výstavby vedena vždy ve dvou pruzích, bude snížena rychlost, souběh do jednoho pruhu bude na konci stavby, tj. v místě, kde končí čtyřpruh. Nepředpokládá se narušení plynulosti dopravy z důvodu realizace stavby „I/43 ČSPH East Oil – konec čtyřpruhu“.

Termín opravy:

1. Etapa 7. 7. 2015 – 2. 8. 2015 realizace směru Kuřim – Brno
2. Etapa 3. 8. 2015 – 31. 8.2015 realizace směru Brno - Kuřim

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…