Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje silnici I/11 Mokré Lazce – hranice okresu Oprava, Ostrava

13.10.2015 14:03

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje v úterý 13. října za účastí generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy silnici I/11 Mokré Lazce – hranice okresu Opava, Ostrava. Řešený úsek silnice I/11 je součástí výhledové trasy Opava – Ostrava, přičemž stávající silnice I/11 bude následně převedena do nižší třídy.

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje silnici I/11 Mokré Lazce – hranice okresu Oprava, Ostrava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Předmětem stavby byla přeložka silnice I/11 do nové trasy, která zkapacitnila řešený úsek a převedla dopravu z průjezdního úseku Hrabyní, Velkou Polomí a Josefovicemi.

„Realizací přeložky silnice do nové trasy v kategorii S 22,5/80 došlo ke změně významu stávající silnice, která bude plnit funkci dopravně obslužnou pro místní dopravu. Převedením provozu dojde ke zklidnění v bývalých průjezdních úsecích silnice I/11, a tím i ke zvýšení bezpečnosti provozu a ke zlepšení životního prostředí v těchto obcích,“konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Silnice I/11 Opava – Ostrava – Slovenská republika tvoří hlavní silniční tah severní Moravy a současně ji propojuje se Slovenskem v Mostech u Jablunkova. Z hlediska dopravního bude mít význam jako komunikace dálková mezinárodního i vnitrostátního charakteru.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Strukturálních fondů, jmenovitě Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) v rámci Operačního programu Doprava. Nenávratný příspěvek Evropské unie ve výši 85% způsobilých výdajů projektu je poskytován v rámci Priority 4 „Modernizace silnic I. třídy mimo TEN-T“.

I/11 Mokré Lazce – hranice okresu Oprava, Ostrava

délka: 9750 metrů

plocha vozovek: 219 375 m2

počet stavebních objektů: 122

objednatel: ŘSD ČR

zhotovitel: Sdružení / Lazce 2008 EUROVIA CS, a.s., Skanska a.s, FIRESTA-Fišer,   

       rekonstrukce, stavby a.s.

cena stavby dle smlouvy: 3 622 259 980 Kč (bez DPH)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…