Regionalnitelevize.cz výrazně zvýšila pokrytí v pozemním digitálním vysílání

29.05.2019 10:17

Regionalnitelevize.cz výrazně zvýšila pokrytí v pozemním digitálním vysílání. Od dnešního dne je program regionalnitelevize.cz šířen prostřednictvím Regionální sítě 7 a Přechodové sítě 13. Aktuálně tak terestrickým signálem pokrývá téměř celé území ČR.

Regionalnitelevize.cz výrazně zvýšila pokrytí v pozemním digitálním vysílání
Foto: red
Popisek: Regionálnítelevize.cz

Program regionalnitelevize.cz je tak možné přijímat jak ve starším standardu DVB-T v rozlišení 720x576i tak i v novém systému DVB-T2 s kódováním H.265/HEVC ve formátu qHD 960x540p.

Aktuálně je program zařazen také v multiplexu RS8, ve kterém bude vysílání ukončeno k 30. červnu.

Rozšíření pozemního vysílání je velmi progresivní. Doposud měly možnost pozemního příjmu jen krajská města a jejich blízké okolí. Vstupem do multiplexů společnosti Progress Digital (RS7) a společnosti Digital Broadcasting (PS13) se pokrytí rozšiřuje na většinu území všech českých měst a obcí.

I nadále je program regionalnitelevize.cz zařazen v satelitním vysílání (Skylink), které pokrývá celou Evropu. Dále je šířen prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů.

Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program od svého počátku věnuje pozitivnímu regionálnímu zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů a zpravodajsky pokrývá všechny kraje České republiky. Jako jediná televize s regionálním obsahem je součástí projektu tv metrového měření. Měsíčně si ji naladí kolem 400 tis. unikátních diváků.

Mapy a seznamy vysílačů RS7 a Přechodové sítě 13:
https://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/sit-sit7.html
https://www.televizniweb.cz/prechodova-sit-13-digital-broadcasting/

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

16:08 Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

V následujících měsících vyšle česká diplomacie nové velvyslance do Ankary a do Bernu.