Rok investic pocítí i silnice na Poličsku

13.08.2014 12:05

Na pohodlnější a bezpečnější jízdu se mohou těšit řidiči mezi Poličkou a Litomyšlí. Pardubický kraj zde v rámci rekordního roku investic provádí kompletní modernizaci silnice II/360 za více než 136 milionů korun. Rekonstrukci 8,7 kilometru dlouhého úseku kraj zajišťuje s přispěním Regionálního operačního programu ROP II Severovýchod.

Rok investic pocítí i silnice na Poličsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

„Snažíme se investovat do obnovy silnic ve všech částech kraje, především tam, kde to stav vozovky a její využití vyžaduje nejvíce. V případě silnice II/360 se jedná o jednu z nejnákladnějších investic do silnic v majetku kraje v letošním roce. Plynule zde navazujeme na již zrekonstruovaný úsek této komunikace od Litomyšle ke křižovatce u Sebranic. Nyní dáváme do pořádku zbývající část až do Poličky. Tím bude spojnice dvou významných měst na Svitavsku kompletně zmodernizována,“ vysvětlil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Pardubický kraj obnovuje kompletní konstrukční a krytové vrstvy vozovky a odvodňovací systémy – tedy propustky a příkopy. „Součástí projektu je i nové svislé a vodorovné dopravní značení, které bude doplněno o nové dopravně bezpečnostní prvky. Počítáme také s obnovou zeleně podél silnice,“ doplnil slova hejtmana jeho náměstek pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek.

Stavbaři nyní pracují na silnici souběžně ve dvou etapách. První etapa od křižovatky na Sebranice po začátek obce Lezník byla zahájena v květnu a bude dokončena do konce ledna 2015. „Stavebníci odfrézovali původní asfaltový povrch a zahájili sanace konstrukčních vrstev vozovky. Současně upravují stávající hospodářské sjezdy a obnovují silniční příkopy,“ doplnil podrobnosti hejtman Martin Netolický, který se o průběh prací podrobně zajímal. První etapa vyjde na 82,8 milionů korun.

Druhá etapa od začátku obce Lezník po kruhový objezd v Poličce bude stát 53,6 milionů korun. Práce na ní začaly už loni a nyní je dokončen úsek v Lezníku, kolem letiště u Poličky až k železničnímu přejezdu v Poličce. Stavebníci pracují v ulici Tyršova a Husova, kde vyměnili konstrukční vrstvy a pokládají stabilizační betonové vrstvy. Hotovo má být do 30. března 2015.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…