S kolem Českých drah napříč Vysočinou

13.04.2015 19:50

Cyklosezóna pomalu začíná a nadšencům bicyklů nabízí Vysočina řadu zajímavých míst, kulturních i přírodních památek.

S kolem Českých drah napříč Vysočinou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Za jejich poznáním je ideální vyrazit vlakem nebo na kole, nejlépe z půjčovny ČD. Telčská, novoměstská půjčovna a půjčovna ve Světlé nad Sázavou nabízí celkem 21 kvalitních bicyklů, které lze při výletu bezplatně přepravovat na všech tratích v kraji. Loni využilo této celoroční nabídky 178 zájemců.

V půjčovně v Novém Městě na Moravě je k dispozici pět kol pro dospělé, ve Světlé nad Sázavou čtyři a jedno dětské, telčská půjčovna nabízí 10 kol, dětské kolo i  dětskou sedačku. V případě zájmu se přepraví do požadované půjčovny. Zapůjčení kola je snadné a cenově výhodné. Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit kauci a uzavřít nájemní smlouvu. Kauci cestující dostanou zpět po vrácení kola. Kola si lze zarezervovat i elektronickou cestou na stránkách www.pujcovnykol.cz/vysocina.

Vedle uvedených půjčoven je možné si kolo po předchozí domluvě půjčit i v Dobroníně, Golčově Jeníkově městě, Havlíčkově Brodě, Horní Cerekvi, Chotěboři, Jihlavě, Jindřichově Hradci, Ledči nad Sázavou, Náměšti nad Oslavou, Okříškách, Pelhřimově, Přibyslavi, Třebíči a ve Žďáře nad Sázavou. V dalších vybraných stanicích lze vypůjčená kola i vrátit.

České dráhy také nabízejí pro vypůjčená kola bezplatnou úschovu ve stanicích Nové Město na Moravě, Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Jihlava, Chotěboř, Žďár nad Sázavou, Telč, Přibyslav, Třebíč, Náměšť nad Oslavou. Bezplatná je také jejich přeprava v regionálních spojích a rychlících na všech tratích v kraji.

Ceník za vypůjčení kol v půjčovnách v Kraji Vysočina
hodina
max. 5 hod.
1 den
2 dny
3 dny
35/25* Kč
140/110* Kč
180/140* Kč
340/260* Kč
480/370* Kč
4 dny
5 dní
6 dní
7 dní
630/480* Kč
770/590* Kč
910/700* Kč
1060/810* Kč

* Cena pro držitele In Karty nebo po předložení aktuální platné jízdenky ČD, Rail plus, Eurail, Interrail

Vratná kauce:

  • 1 000 Kč za 1 kolo
  • 2 000 Kč za 2 – 5 kol
  • při půldenním či hodinovém nájemném 500 Kč za jedno kolo

K zapůjčenému kolu:

  • 25 Kč za 1 přilbu na den
  • zdarma dětská cyklosedačka
  • samostatná sedačka za 50 Kč na den

V letošní sezóně se síť cyklopůjčoven ČD oproti předchozím rokům výrazně rozšířila a služba je nově dostupná ve všech krajích České republiky. Kromě už existujících půjčoven si lze kola vypůjčit nově také v Praze, ve středních Čechách, Ústeckém, Libereckém a Moravskoslezském kraji. Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…