SANEP: Důvěra členům vlády - únor 2019

01.03.2019 11:53

Premiér Andrej Babiš se těší téměř padesáti procentní důvěře, druhým nejlépe hodnoceným členem vlády je ministryně financí Alena Schillerová. Nejhůře dopadl ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

SANEP: Důvěra členům vlády - únor 2019
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Jak ukázal aktuální únorový průzkum hodnocení důvěryhodnosti ministrů, je nejlépe hodnoceným členem vlády samotný premiér Andrej Babiš, který získal v souhrnu 48,7% kladných hlasů. I přes kauzy, které premiéra Andreje Babiše provází, se předseda vlády a předseda hnutí ANO těší téměř padesáti procentní podpoře. Lze tak říci, že kroky, které Andrej Babiš činí v pozici předsedy vlády, vnímá téměř polovina dospělé domácí populace kladně, kdy právě tato pozitiva v očích široké veřejnosti převyšují nad zápory, které jsou s osobou Andreje Babiše spojovány. Kladné body Andreji Babišovi přináší mmj. jeho spojenectví s prezidentem Milošem Zemanem, ale i jeho sociální politika.

Druhým nejdůvěryhodnějším členem menšinové vlády premiéra Andreje Babiše je aktuálně ministryně financí Alena Schillerová s aktuální důvěrou v souhrnu 34,3% kladných hlasů.

Mezi nejlépe hodnocené ministry se řadí i ministr životního prostředí Richard Brabec s aktuálním ziskem 32,4% kladných hlasů a rovněž i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se souhrnným ziskem 27,2% kladných hlasů.

První čtyři nejlépe hodnocení členové vlády premiéra Andreje Babiše jsou v barvách hnutí ANO. Prvním nejlépe hodnoceným ministrem menšinové vlády v barvách koaliční sociální demokracie je pátý nejlépe hodnocený člen vlády předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček (23,9%), za nímž následují stranická kolegyně ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (23,4%).

V barvách ČSSD je i sedmý nejlépe hodnocený ministr zemědělství Miroslav Toman ze ziskem 22,4% kladných hlasů, následován sociálně demokratickým ministrem kultury Antonínem Staňkem (21,4%).

Dále následují ministři v barvách hnutí ANO a na konci patnáctičlenného vládního kabinetu aktuálně skončil sociálně demokratický ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, který získal pouze 10,3%kladných hlasů.

Exkluzivní průzkum byl proveden ve dnech 3.–18. 2. 2019 na vybrané skupině 2.391 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu s více jak 220 tisíc registrovanými uživateli, 22.865 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…