SANEP: Prezident Miloš Zeman je nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem

11.04.2014 13:05

Prezident Miloš Zeman je po více jak roce svého působení v čele nejdůvěryhodnějších ústavních činitelů. Ukázal to exkluzivní dubnový průzkum společnosti SANEP, z jehož výsledků vyplývá, že se prezident Miloš Zeman těší v souhrnu důvěře 54,3% domácí populace. I přesto, že v květnu loňského roku byla důvěryhodnost hlavy státu na úrovni 59,3%, ani pokles 5 procentních bodů nepřipravil Miloše Zemana aktuálně o první příčku.

SANEP: Prezident Miloš Zeman je nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Druhým nejlépe hodnoceným nejvyšším ústavním činitelem je stejně jako v květnu minulého roku předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, kterému aktuálně důvěřuje v souhrnu 53,7% veřejnosti, což je o 3,8% méně, než tomu bylo v květnu roku 2013.

Třetí příčku na pomyslném žebříčku důvěryhodnosti nejvyšších ústavních činitelů obsadil premiér Bohuslav Sobotka, který získal 41,2% kladných hlasů dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace. Oproti tomu dnes již bývalý premiér Petr Nečas v květnu roku 2013 získal pouze 19,1% kladných hlasů a byl tak nejhůře hodnoceným nejvyšším ústavním činitelem.

Z pětice hodnocených nejvyšších ústavních činitelů se na čtvrtém místě umístil předseda Senátu Milan Štěch (26,5%). Ten si tak ve srovnání s květnem roku 2013 pohoršil o 5,2 procentního bodu.

Nejméně důvěryhodným ústavním činitelem se aktuálně stává předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se ziskem 18,9% kladných hlasů.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 4.-9.4. 2014 na vybrané skupině 4.305 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu více jak 220 tisíc registrovaných uživatelů 19.112 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-1,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…