SFŽP: Zateplení nebo výstavbu domu lze snadno uhradit z dotací – představujeme konkrétní příklady

11.07.2017 20:45

Už tisícům majitelů domů pomohl program Nová zelená úsporám spolufinancovat zateplení jejich domovů. Jak takový úspěšný projekt může vypadat a jak velkou dotaci může získat, vám ukážeme na konkrétních příkladech domů.

SFŽP: Zateplení nebo výstavbu domu lze snadno uhradit z dotací – představujeme konkrétní příklady
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Povedené projekty, u kterých se podařilo rekonstrukcí nebo výstavbou výrazně snížit energetickou náročnost a jejich majitelé tak získali komfortní bydlení s nízkými náklady na vytápění, se uskutečnily i díky dotaci z programu Nová zelená úsporám: 

Novostavba rodinného domu Zateplení rodinného domu Rekonstrukce rodinného domu – Pardubicko Rekonstrukce rodinného domu – Plzeňsko Rekonstrukce rodinného domu – Jižní Čechy

Dotační program dlouhodobě umožňuje českým domácnostem zajistit úspory energií a zavádět obnovitelné zdroje energie. Vlastníci domů mohou o dotace žádat průběžně až do roku 2021, a to i postupně, podle jejich finančních možností. Mohou tak i v několika etapách získat stovky tisíc korun a navíc si do budoucna zajistit nižší náklady na provoz domu.

Dotace mohou majitelé domů čerpat například na zateplení fasády a vnitřních konstrukcí, výměnu oken a dveří, výměnu elektrického kotle za tepelné čerpadlo, na instalaci solárních termických a fotovoltaických systémů nebo nuceného větrání s rekuperací. Program Nová zelená úsporám se ale netýká jen stávajících domů, ale také nové výstavby. Nový rodinný dům v pasivním standardu vyjde s dotací až o 450 000 Kč levněji.

Jak snadné je získat dotace z programu Nová zelená úsporám, ukazují také tři nová videa. Vysvětlují, že vyřídit žádost netrvá dlouho a nejde o příliš složitý proces (mýtus 1), ani že po zateplení nebude dům dýchat a budou se tvořit plísně (mýtus 2), nebo že rekonstrukce domu vyjde levněji bez kvalitního projektu (mýtus 3).

Žadatelé mohou v případě dotazů a nejasností kdykoliv zavolat na bezplatnou telefonní linku 800 260 500, nebo napsat na e-mailovou adresu info@sfzp.cz. Mohou rovněž oslovit kterékoliv krajské pracoviště Státního fondu životního prostředí ČR a domluvit si osobní konzultaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…