STOP kamionům - Iniciativa za dostavbu Pražského okruhu: Vyjádření k jednání premiéra Sobotky

08.09.2016 8:35

Před více než dvěma měsíci jsem premiérovi Sobotkovi osobně předal otevřený dopis, pod který se podepsalo více než 2500 občanů zasažených tranzitní kamionovou dopravou vedoucí přes hlavní město. Vyzývali jsme v něm našeho premiéra i naši vládu k urychlené dostavbě Pražského okruhu, tzv.511.Do dnešního dne jsme na tento dopis, ke kterému každým dnem přibývají další a další podpisy (aktuálně cca 3800), nedostali bohužel žádnou písemnou, byť třeba formální odpověď.

STOP kamionům - Iniciativa za dostavbu Pražského okruhu: Vyjádření k jednání premiéra Sobotky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Skoro každý den se setkávám s občany, sbírám další podpisy, vydáváme letáky, píšeme dopisy. Před čtrnácti dny jsme navíc uskutečnili symbolickou blokádu kamionové dopravy v pražské Uhříněvsi s místními občany, která i přestože trvala 2 minuty, způsobila dopravní kolaps. Postupně se zdálo, že 511 začíná být opět v popředí zájmu – minulý týden jsem dokonce vystoupil i jako host a zástupce občanských iniciativ v této věci na hospodářském výboru v Poslanecké sněmovně.

I proto jsme se dnes s nadšením vydali na avizovanou tiskovou konferenci na Úřadu vlády po skončení jednání premiéra, ministrů dopravy, životního prostředí, ŘSD, pražské primátorky a jejího náměstka a dalších představitelů zaangažovaných úřadů a institucí věnovanému právě problematice Pražského okruhu a výstavby 511.

Na tiskovou konferenci jsme dnes bohužel nebyli vpuštěni, což nás velmi mrzí a bereme to jako velmi špatný signál vůči tisícům lidí, z jejichž pověření se této kauze angažujeme. Jediní, kdo se s námi byli ochotni po skončení této akce bavit, byli náměstek primátorky Petr Dolínek a generální ředitel ŘSD pan Ing. Jan Kroupa, za což jim děkujeme.

V tuto chvíli proto i z výše uvedených důvodů zvažujeme na příští týden uspořádat mnohem zásadnější demonstrativní blokádu, tentokrát pražské Jižní spojky. Místní občané ze Spořilova i Chodova patří k těm nejvíce postiženým nekončícím proudem kamionů, který nemá v hlavním městě ČR v 21. století co dělat.Chceme, aby nás občany politici konečně brali jako partnery, (kterým jde přitom o dobrou věc) a ne jako obtížný hmyz, což se bohužel dnes opět stalo.

Za „STOP kamionům – Iniciativa za dokončení Pražského okruhu“ Petr Sýkora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …