SÚJB: Bilaterální jednání dozorů České republiky a Rakouska

16.11.2018 21:05

Ve dnech 5. – 6. listopadu 2018 se uskutečnilo v Praze pravidelné a v pořadí již 27. bilaterální jednání zástupců české a rakouské strany v otázkách jaderné bezpečnosti a radiační ochrany. Jednání se uskutečnilo na základě Dohody mezi vládou České republiky a vládou Rakouské republiky o úpravě otázek společného zájmu týkajících se jaderné bezpečnosti a ochrany před zářením.

SÚJB: Bilaterální jednání dozorů České republiky a Rakouska
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Jednání vedl sekční ředitel pro řízení a technickou podporu, Ing. Petr Krs, který byl zároveň vedoucím české delegace. Rakouskou delegaci vedla paní Ulrike Hartmann ze Spolkového ministerstva pro Evropu, integraci a zahraniční vztahy. Dále se jednání zúčastnili zástupci ministerstev, institucí a další odborníci z obou stran.

Delegace se vzájemně informovaly o novinkách v oblasti legislativy, krizového řízení a provozu jaderných zařízení. Česká strana informovala mj. o aktualizované Koncepci nakládání s radioaktivními odpady a vyhořelým jaderným palivem a o situaci v oblasti úložišť radioaktivního odpadu. Rakouská strana přednesla mj. výsledky IRRS mise v roce 2018.

Jednání bylo zakončeno prohlídkou výzkumného reaktoru VR-1 na ČVUT. Jednání proběhlo v přátelské atmosféře a bylo doplněno aktivní výměnou názorů obou delegací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …