SÚJB: Cvičení ZÓNA 2017

20.05.2017 7:34

Ve dnech od 15. do 17. května probíhalo cvičení na Jaderné elektrárně Dukovany a v její zóně havarijního plánování. Cílem cvičení bylo prověřit ochranná opatření a součinnost jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. Cvičení tak probíhalo na úrovni krizových a havarijních štábů a obyvatel v okolí elektrárny se nedotklo.

SÚJB: Cvičení ZÓNA 2017
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Rozehra fiktivní události přišla z Havarijního štábu EDU. Na jejím základě byl svolán Krizový štáb SÚJB, který okamžitě začal analyzovat zaslané materiály, modeloval vývoj situace a uvedl radiační monitorovací síť do „havarijního“ režimu.

Výstražné sirény nebyly v areálu elektrárny ani v havarijní zóně spuštěny. Do monitorování radiační situace kolem elektrárny byly vyslány mobilní skupiny Armády ČR, Celní správy ČR, EDU, HZS ČR, Policie ČR, RC SÚJB Brno a SÚRO, v.v.i. včetně dvou leteckých skupin, a to PČR ve spolupráci se SÚRO a AČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…