Semináře ÚOOÚ ke kamerovým systémům se zúčastnilo na 600 expertů

11.03.2024 22:17 | Tisková zpráva

Téměř 600 odborníků se účastnilo expertního semináře Úřadu pro ochranu osobních údajů, který byl věnován provozování kamerových systémů s ohledem na ochranu osobních údajů.

Semináře ÚOOÚ ke kamerovým systémům se zúčastnilo na 600 expertů
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Úřad pro ochranu osobních údajů na semináři prezentoval hlavní obsahové oblasti nové Metodiky ke kamerovým systémům, kterou publikoval v únoru letošního roku. Semináře ke kamerovým systémům se prezenčně nebo on-line formou zúčastnili jak pověřenci pro ochranu osobních údajů ze soukromé a státní sféry, provozovatelé a designéři kamerových systémů, zástupci konzultačních a právních kanceláří a mezi účastníky byli i ICT specialisté, manažeři kybernetické bezpečnosti a pracovníci krizového řízení.

Cílem metodiky Úřadu k návrhu a provozování kamerových systémů je snaha o poskytnutí takových informací, které správcům, zpracovatelům a dodavatelům pomohou v lepší orientaci v povinnostech, které je nutné dodržovat.

Metodika Úřadu pro ochranu osobních údajů se týká kamerových systémů (včetně fotopastí) se záznamem a také kamerových systémů v režimu on-line, které jsou zahrnuty do zpracování osobních údajů. Metodika není právně závazným dokumentem a zůstává tedy povinností správců osobních údajů postupovat vždy v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) a Pokyny EDPB č. 3/2019 ke zpracování osobních údajů prostřednictvím videotechniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…