Senát: Chystá se česko-rakouská konference ve Slavonicích

31.03.2016 14:42

V jihočeských Slavonicích se 4. dubna 2016 uskuteční konference o rozvoji vztahů mezi Českou a Rakouskou republikou se zaměřením na příhraniční spolupráci. Pořádají ji předsedové horních parlamentních komor obou zemí a zúčastní se také zástupci dolních komor, velvyslanci, hejtmani z příhraničních oblastí a taktéž starostové z obou stran hranice.

Senát: Chystá se česko-rakouská konference ve Slavonicích
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Hlavními tématy bude příhraniční rozvoj infrastruktury, společné aktivity v rámci veřejných orgánů či spolků nebo budování záchranných systémů na obou stranách hranice.

„V současné době není pravděpodobné, že bychom se na takto významném politickém jednání mohli vyhnout tématu sílící migrační krize a ochrany zejména schengenské, ale i česko-rakouské hranice. Cílem setkání je ale právě rozvinutí dialogu – abychom navzájem znali své postoje a mohli tak pružně reagovat v případech, které mohou nastat,“ řekl předseda Senátu Milan Štěch, který je hlavním pořadatelem konference.

Úvodního bloku se zúčastní také Josef Saller, předseda Spolkové rady Rakouské republiky, zástupci vedení obou dolních komor a hejtmani z české i rakouské strany (za ČR Michal Hašek, Jiří Zimola a Jiří Běhounek).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…