Senát ozdobí kresby autisty Filipa Zápotočného

20.03.2015 14:03

Jedinečné kresby Filipa Zápotočného z Vysočiny můžou od 24. března do 7. dubna letošního roku zhlédnout návštěvníci, kteří zavítají do Senátu Parlamentu České republiky v Praze. Zápotočného výstava s názvem Můj svět ozdobí Chodbu místopředsedů. Společně s asociací pomáhající lidem s autismem APLA-Vysočina ji pořádá senátor Miloš Vystrčil. Vernisáž se uskuteční v úterý 24. března 2015 od 17:00 hodin. Na zájemce čeká od 16:00 hodin i komentovaná prohlídka historických prostor Valdštejnského paláce.

Senát ozdobí kresby autisty Filipa Zápotočného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

„S Filipem Zápotočným spolupracuji již několik let. Je například pravidelným tvůrcem grafické podoby mých novoročních přání. Filip, který má Aspergerův syndrom, si výstavu v Senátu určitě zaslouží. Přiznávám také, že zároveň, díky časování celé výstavy, vnímám její realizaci i jako aktivitu pořádanou k připomenutí Mezinárodního dne autismu, který připadá na druhého dubna,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Občanské sdružení APLA-Vysočina bylo založeno v roce 2004 rodiči dětí s autismem s cílem zajistit účinnou podporu problematice autismu na Vysočině. APLA prioritně řešila diagnostiku a vzdělávání dětí s autismem a systémovou poradenskou podporu, kterou mělo garantovat zřízení krajského školského koordinátora pro děti s poruchou autistického spektra. Následně se věnovala vybudování zařízení sociálních služeb pro děti a dospělé postižené autismem, mentálním a kombinovaným postižením, které s názvem Integrační centrum Sasov poskytuje registrované sociální služby, denní stacionář, sociální rehabilitaci a odborné sociální poradenství.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…