Servodata rozšiřují služby pro platformy Microsoft a Open Source

02.12.2014 8:37

Skupina Servodata Group pokračuje v krocích, které vedou k posílení pozice předního platform providera. Po několika akvizicích a následné konsolidaci rozšířeného portfolia Servodata vstupují do nové éry, jež bude orientovaná především na komplexní ICT služby a řešení. V rámci rozsáhlé transformace společnost výrazně rozšířila management a rozvinula svou nabídku komplexních řešení postavených na platformách Microsoft a Open Source.

Servodata rozšiřují služby pro platformy Microsoft a Open Source
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Management společnosti posílil o tři zkušené manažery a výrazné osobnosti české ICT scény. Do představenstva a obchodního vedení společnosti nastoupil Otakar Smolík, bývalý viceprezident společnosti Ness Technologies a respektovaný odborník s dlouholetou zkušeností s řízením korporátních firem i státních institucí. Divize zajišťující návrh, implementaci a následnou podporu řešení v rámci obou platforem povedou Ondřej Štrba (Microsoft Technology Unit Director) a Petr Náhlovský (Open Source Technology Unit Director).

Také obchodní tým se rozrůstá. Za poslední měsíc přibyli na palubu hned dva zkušení obchodníci – Rostislav Haufer a Tomáš Bartoš.

„Nechceme být jen dalším dodavatelem či integrátorem informačních služeb, řešení, technologií a infrastruktury. V době digitalizace téměř každého odvětví, nástupu cloudových řešení, mobility uživatelů a dalších trendů naši zákazníci potřebují partnery, kteří IT vnímají jako flexibilní a efektivní celopodnikovou platformu pro realizaci jejich podnikatelských cílů a potřeb. Naším cílem je být jednoznačnou jedničkou mezi takovými platform providery. To vyžaduje výrazné investice do technologických inovací a vzdělávaní, ale také do kvalitního managementu a obchodu. Věřím, že z těchto investic budou profitovat zejména naši zákazníci a partneři,“ upřesňuje Petr Mýtina, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Servodata. O služby a řešení na platformách Microsoft a Open Source je podle Mýtiny mezi velkými podniky i ve státní sféře stále větší zájem. Roste také poptávka po řešeních, které zajistí modernizaci a konsolidaci stávající IT infrastruktury podniků.

Posílenou orientaci na komplexní ICT služby a vstup do nové éry Servodata promítnou i do své korporátní identity. Zásadní změnou projde také webová prezentace společnosti, která nabídne informace o nových službách. Investovat budou Servodata i do optimalizace lidských zdrojů a zefektivnění vnitrofiremních procesů. „Interní změny a inovace, které posilují naši kompetenci platform providera, zavádíme průběžně většinu roku 2014. Tuto transformaci samozřejmě naši zákazníci a partneři zaznamenali již nyní a zatím na ni máme pozitivní ohlasy. Vnější změny, jako je nová korporátní identita pak představíme v roce 2015,“ dodává Mýtina k plánované transformaci Servodata Group.

Servodata Group

Servodata patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější platform providery v České republice a na Slovensku, zejména pro platformy Microsoft a Open Source.

Rozsáhlá nabídka služeb zahrnuje mimo jiné licenční management, celopodnikovou IT infrastrukturu (včetně archivace, databází, system managementu a virtualizace) i aplikační a integrační platformy. Servodata Group zajišťuje také byznys řešení pro digitalizaci dokumentů, komunikační platformy, Learning Management System a školení nejen pro senior IT specialisty.

Do skupiny Servodata Group patří mimo Servodata a.s. a Servodata Bratislava s.r.o. také společnosti DoxoLogic, s.r.o., DataScript, s.r.o., a S-COMP Centre CZ, s.r.o.

Skupina drží certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005, Systém řízení jakosti projektů ISO 10006 a Systém managementu IT služeb ISO/IEC 20000-1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.